Özlem Tekin kimdir, nereli, kaç yaşında? Özlem Tekin nerede? Özlem Tekin müziği neden bıraktı?

Özlem Tekin kimdir, nereli, kaç yaşında? Özlem Tekin nerede? Özlem Tekin müziği neden bıraktı?

 

Özlem Tekin kimdir, nereli, kaç yaşında? Özlem Tekin nerede? Özlem Tekin müziği neden bıraktı?

Özlem Tekin kimdir, nereli, kaç yaşında? Özlem Tekin nerede? Özlem Tekin müziği neden bıraktı?

2018'de Milas'a yerleşerek çiftlik hayatı sürmeye başlayan Özlem Tekin'in komşularına haber vermeden çiftliğine kilit vurması gündem oldu. Peki, Özlem Tekin kimdir, nereli, kaç yaşında? Özlem Tekin nerede? Özlem Tekin müziği neden bıraktı?

    Yayınlanma: 26.07.2023 - 18:44

    Özlem Tekin, çiftliğinin kapısına kilit vurdu. Aylardır çiftliğinde görmediklerini söyleyen komşuları, Özlem Tekin'in nerede olduğunu bilmediklerini dile getirirken, endişeli olduklarını belirtti. Özlem Yıldız'ın kim olduğu, nereli, kaç yaşında olduğu, müziği neden bıraktığı ve şarkılarının neler olduğu merak ediliyor. Peki, Özlem Tekin kimdir, nereli, kaç yaşında? Özlem Tekin nerede? Özlem Tekin müziği neden bıraktı? İşte, Özlem Tekin hakkında merak edilenler...

    ÖZLEM TEKİN KİMDİR?

    Özlem Tekin, 18 Kasım 1971 yılında ABD'nin Kaliforniya eyaletinde doğdu. Babası dilbilimci ve Türkolog Talat Tekin'in Berkeley Üniversitesi'nde öğrenim görevlisi olması nedeniyle uzun bir süre ABD'de kaldı. İlk öğretime başlamadan önce Türkiye'ye geldi. İlk öğretimi Fransızca eğitim veren Tevfik Fikret Lisesi'nde okudu ve bu süre boyunca piyano dersleri aldı. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda eğitim gördü ve 1992 yılında mezun oldu. Aynı zamanda ABD vatandaşıdır.

    Özlem Tekin, profesyonel sahne çalışmalarına Grup Lokomotif'in üyesi olarak, Seyyal Taner ve Zerrin Özer'e sahnede vokal yaparak başladı. Şebnem Ferah ve Ebru Bank (Eroğlu) tarafından Bursa'da temelleri atılan Volvox grubuna 1992 yılında solist ve klavyeci olarak görev aldı. 1994 yılında solo çalışmalarına başlayan Tekin, 1995 yılının Aralık ayında ilk solo albümü Kime Ne?'yi çıkarmıştır. İkinci albümü Öz'ün ardından sanatçı Laubali ve Tek Başıma albümlerini yayınladı. Remixlerden oluşan Rock'n Coke albümü sponsorlar tarafından konserlerde ücretsiz dağıtılmak üzere basıldı.

    Mucizeler Komedisi adlı müzikli tiyatro oyununda yer alan şarkıcı 2005 yılında 109876543210 isimli albümünü piyasaya çıkardı. 2006 yılında Cem Yılmaz ile başrolünü paylaştığı Hokkabaz adlı sinema filminde yer aldı. 2006 yılı başında yönetmenliğinini Kartal Çidamlı'nın gerçekleştirdiği, başrolünü Burhan Öcal ile paylaştığı Maçolar adlı dizide rol aldı.Bu dizi 5. bölümden sonra yayından kaldırılmıştır. 2007 yılında Fesupanallah adlı dizide rol aldı. 2007 yılı başında hayran sitesi önderliğinde, Özlem Tekin Bahar Ormanı, Tema Vakfı aracılığıyla oluşturuldu. 8 Ağustos 2008 tarihinde Cem Öcal ile evlendi. 29 Nisan 2010 tarihinde Bana Bi' Şey Olmaz adlı albümünü çıkardı ve ilk klibi bu albümdeki "Yatağım Boş" parçası için çekildi.

    ÖZLEM TEKİN MÜZİĞİ NEDEN BIRAKTI?

    Özlem Tekin 2013'te son albümü Kargalar'ı yayınladı. Albümden sadece bir parçaya klip çektikten sonra Bodrum'a yerleşti. 2013'ten beri herhangi bir albüm ve konser girişimi olmadı.

    ÖZLEM TEKİN NEREDE?

    Onur Akay'ın haberine göre çiftliğinin kapısına kilit vuran Özlem Tekin, yaşadığı maddi sorunlar nedeniyle çiftliğini kapattığını ve bir süredir annesinin yanında yaşadığını duyurdu. 

    ÖZLEM TEKİN ALBÜMLERİ

    • Kime Ne (1995)
    • Öz (1998)
    • Laubali (1999)
    • Tek Başıma (2002)
    • 109876543210 (2005)
    • Bana Bi' Şey Olmaz (2010)
    • Kargalar (2013)

    ÖZLEM TEKİN FİLMOGRAFİSİ

    Diziler

    • Acayip Hikayeler
    • Bizim Yenge
    • Fesuphanallah
    • Maçolar
    • Karaoğlan
    • Sil Baştan

      Filmler

      • Sonsuz Bir Aşk
      • Hokkabaz
      • O Şimdi Asker
      • Kaledeki Yalnızlık
      • Mavi Pansiyon
      • Neredesin Firuze

      Çin'in ilk elektrikli kamyoneti uluslararası pazarlara doğru yola çıktı

      Çin'in ilk elektrikli kamyoneti uluslararası pazarlara doğru yola çıktı

      Çin'li Geely Holding Grubu ihracat için ilk parti elektrikli kamyonetlerinin salı günü montaj hattından çıktığını duyurdu. Geely Group'a bağlı Radar Auto RD6'nın teknik özellikleri ve fiyatı belli oldu.

        26.07.2023

        Volvo, Polestar, ZEEKr, Lotus gibi markaların bağlı olduğu ana şirket ve ortak sahibi Geely Group, bir yıldan biraz daha uzun bir süre önce Radar Auto adında yeni bir marka çıkardı.

        "Çin'in ilk saf elektrikli açık hava yaşam tarzı markası" olarak etiketlenen Radar, ilk aracı olan RD6 EV kamyonetini piyasaya sürdü.

        Radar, Çin'de kendi ar-ge ve elektrikli araç üretim tesislerine sahip tamamen bağımsız bir marka. Ancak Geely'nin kanatları altında faaliyet göstermeye devam ediyor ve bu da EV teknolojisine ve paylaşılan bileşenlere erişim sağlıyor.

        Bu nedenle Radar RD6, ZEEKr 001 ve yaklaşmakta olan Polestar 4 elektrikli SUV coupe'nin de temelini oluşturan 'Sürdürülebilir Deneyim Mimarisi'ne (SEA) dayanıyor.

        RADAR RD6 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

        Elektrikli kamyon 63 kW 400km menzil, 86 kW 550km menzil ve 100 kW 632km menzil sunan batarya paketleriyle geliyor. Gücünü ise 268 hp elektrik motordan alan RD6 EV, 284 Nm de tork üretiyor.

        Şirket, şubat ayında amiral gemisi Radar RD6'nın teslimatlarını başlattıktan sonra, bunun Çin'de üretilen ilk kitlesel pazarı hedefleyen tamamen elektrikli kamyon olduğunu iddia etti.

        Geely Group'un salı günü Twitter hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

        "Geely'nin elektrikli kamyonetlerinin ilk ihracat partisi bugün Zibo Smart Fabrikası'ndan yola çıktı. Sorunsuz bir yolculuk!"

        RADAR RD6 FİYATLARI

        Elektrikli pikaplar söz konusu olduğunda, RD6 Çin'de son derece uygun fiyatlı. 63 kW'lik temel model 63 kW yaklaşık 25 bin dolar, 86 kW'lik model 28 bin dolar ve en üst seviye 100 kW'lik versiyon ise 32 bin dolardan başlıyor.

        RADAR RD6 TÜRKİYE FİYATI

        Aracın Türkiye'ye geldiğinde ise yüzde 54 Gümrük Vergisi yüzde 50 Özel Tüketim Vergisi ve yüzde 20 Katma Değer Vergisi ile yaklaşık olarak 1 milyon 871 bin liradan (69.300 dolar) başlaması bekleniyor. Türk Lirası'nın değer kaybının son aylardaki gibi devam etmesi durumunda ise yüzde 60'lık ÖTV'ye de tabi olması da mümkün. 

        Post a Comment

        0 Comments