Selena Gomez tarih yazdı

Selena Gomez tarih yazdı

 


Selena Gomez tarih yazdı

Sinema ve televizyon eleştirmenlerinin ortak görüşüne göre 2024, Selena Gomez'in yılı olabilir.

Gomez, 2024 Emmy Ödülleri'nde Only Murders in the Building'le ilk En İyi Kadın Oyuncu adaylığını elde etti.

Cannes'da da kazandı

Aktris, daha önce Emmy ödüllü dizide yönetici yapımcı olarak yaptığı çalışmalarla aday gösterilmiş ancak oyunculuk kategorisinde aday olmamıştı.

Gomez, Abbott Elementary'den Quinta Brunson, The Bear'dan Ayo Edebiri, Loot'tan Maya Rudolph, Hacks'ten Jean Smart ve Palm Royale'den Kristen Wiig'le birlikte aday gösterildi.

Böylece Gomez, Cannes Film Festivali'nde kazandığı En İyi Kadın Oyuncu ödülünün ardından, Emmy'ye de aday gösterilerek tarih yazmış oldu.

31 yaşındaki Gomez, Cannes'daki ödülünü Jacques Audiard'ın Emilia Pérez filmindeki rol arkadaşları Zoe Saldaña, Karla Sofía Gascón ve Adriana Paz'la paylaşmıştı.

Kategori tarihinde aday gösterilen 4. Latin

Gomez, 1983'te Rita Moreno, 2007 ve 2008'de America Ferrera ve geçen yıl Wednesday'le Jenna Ortega'nın ardından, kategori tarihinde aday gösterilen 4. Latin oldu. Ugly Betty'deki performansıyla Ferrera, bu üçlü arasındaki tek kazanan kişi.

Oyunculuğunun yanı sıra Gomez, Only Murders in the Building'in yönetici yapımcısı olarak da tarihe geçti.

Gomez'in En İyi Komedi Dizisi dalında üst üste üçüncü kez aday gösterilmesi, onu Emmy tarihinde en çok aday gösterilen Latin yapımcı yapıyor. 

Eleştirmenler, kendisini gururla üçüncü kuşak Meksika asıllı Amerikalı diye tanımlayan Gomez'in katkısının, Hollywood'daki Latin temsiline yeni bir soluk getirdiği görüşünde.

76. Primetime Emmy Ödülleri, 16 Eylül'de sahiplerini bulacak.


Independent Türkçe, VarietyHollywood Reporter

Post a Comment

0 Comments